In Exclusief

Introduction

Prettig gestoorde punk waar bovenal Belgen gek op zijn !
In 1983 brengt de Schotse Londenaar Jock McDonald een elektroversie uit van ‘Never Mind The Bollocks’ van de Sex Pistols. De naam van zijn groep: The Bollock Brothers. Consternatie alom… Zeker ook als blijkt dat ‘God Save The Queen’ wordt ingezongen door Michael Fagan, een Ier die er in 1982 in slaagt om binnen te dringen in de slaapkamer van koningin Elisabeth II.
De groep kroonde zich met ‘The Bunker’ al snel tot vaste waarde in de betere Belgische new wave-dancing. Opnieuw opschudding want dat nummer gaat over Albrecht Speer, de favoriete architect van Adolf Hitler. The Bollock Brothers laten weten dat het maar om te lachen is en dat het feest vooral moet verder gaan.
Ze maken grappige en vooral ook dansbare remakes van bekende nummers en voegen daar eigen zottigheid aan toe. Zoals ‘Wilde Anthology’, een nummer over Oscar Wilde, bijvoorbeeld of een mooie om in te kaderen: ‘Jesus Lived Six Years Longer Than Kurt Cobain’.
‘Horror Movies’ maakt The Bollock Brothers in 1983 wereldberoemd in Vlaanderen.
We blijven ook hun Beloofde Buitenland. Bart Peeters is zelfs even drummer van de band geweest. Vandaag zit Patrick Pattyn daar, vroeger nog bij Nacht Und Nebel. De gebroeders Dewaele zijn fan, Danny Mommens (Vive La Fête) zingt mee op de jongste cd ‘The Last Will And Testament’ (2009). .
The Bollock Brothers beleven momenteel hun 5de  jeugd, ze ‘bollocken’ verder in alle gein en dubbelzinnigheid.
 

Listen to music