Garland Jeffreys

Home / Garland Jeffreys

Introduction

Hail Hail Rock ‘n Roll, Matador

Garland Jeffreys is het prototype van de onderschatte muzikant. En toch heeft hij meermaals zijn moment de gloire en het succes van grote hitsingles gekend. Wie kent er ‘Hail Hail Rock n Roll’ en ‘Matador’ niet, of zijn cover van ‘96 Tears’ en ‘Don’t call me Buckwheat’.

De man van Matador en Hail, Hail, Rock ‘n Roll heeft een nieuw album uit. Met 14 Steps to Harlem hierop kijkt Jeffreys terug op zijn jeugdjaren in New York en knijpt de man zichzelf even in de arm.

Na The King Of In Between uit 2011 en Truth Serum uit 2013, is 14 Steps To Harlem al weer het derde album uit de tweede jeugd van Garland Jeffreys. Het is wederom een hele sterke plaat, die laat horen dat de inmiddels 72 jaar oude muzikant nog lang niet versleten is.

14 Steps To Harlem volgt in grote lijnen vrijwel hetzelfde recept als alle vorige platen van de Amerikaan. De muziek van Garland Jeffreys is verankerd in de rock ’n roll uit de jaren 50, maar sleept er vervolgens van alles bij.

De muzikant uit New York is niet vies van soul en blues, maar verloochent ook zijn deels Puerto Ricaanse wortels niet. Wanneer invloeden uit de rhythm & blues domineren schuurt ook 14 Steps To Harlem weer dicht tegen de platen van Van Morrison aan, maar Garland Jeffreys zaagt ook op zijn nieuwe plaat weer nadrukkelijk aan de stoelpoten van de Rolling Stones, raakt af en toe aan de muziek van Springsteen en Southside Johnny, doet wel wat denken aan de geweldige platen van Ian Hunter en heeft, zoals altijd, ook een zonnig klinkend reggae deuntje in de aanbieding.

Listen to music

Concerts

Not Available

Website

Most Recent Projects